Forse vangsten tijdens grote politieactie

Tijdens de grote politieactie tegen drugs werden dinsdag 14 personen aangehouden. De politie viel op 29 locaties woningen en bedrijfspanden binnen. Onder meer op de Jabeekerstraat in Schinveld.

Tijdens een persconferentie werd bekendgemaakt dat in totaal 1.600 hennepplanten en 2.900 wietstekken in beslag genomen zijn. Verder werden op diverse plaatsen grotere hoeveelheden geld aangetroffen. In totaal ongeveer 25.000 euro.

Ook werden auto's en boten met een waarde van 120.000 euro in beslag genomen. Daarnaast trof de politie diverse spullen aan die met de teelt en verkoop van hennep te maken hebben. Ook werden meerdere wapens en tasers gevonden. Computers en mobiele telefoons werden meegenomen voor nader onderzoek. 

De nadruk van het onderzoek lag in de Westelijke Mijnstreek, maar ook in de Parkstad-gemeenten vonden diverse invallen plaats. In totaal namen zo'n 200 mensen deel aan de invallen. Naast de politie en het Openbaar Ministerie namen ook de Belastingdienst en het Ministerie van Defensie en het Team Ondermijning Limburg deel aan de actie.


 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017