8,5 ton zwerfafval ingezameld

De zogeheten prikploeg van WSP Parkstad heeft in Onderbanken afgelopen maand 8,5 ton zwerfafval opgehaald. De vier medewerkers legden in die periode 370 kilometer te voet af.

De ploeg van voornamelijk 50-plussers loopt dagelijks door Onderbanken en zamelt met hun prikstokken het nodige afval in. Naast het oprapen van zwerfafval leegden zij ook nog eens de openbare prullenbakken in Onderbanken en dat was goed voor 849 vuilniszakken met afval. Ook troffen zij in het buitengebied het nodige zwerfafval aan in de vorm van autobanden meubilair en drugsafval.

Naast het afval inzamelen houdt de ploeg zich in het najaar bezig met ruimen van bladeren. Indien nodig wordt in de winter bij bejaardenhuizen scholen en bruggetjes de sneeuw geruimd en handmatig zout gestrooid.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017