Eis: celstraf agent voor ontucht minderjarige

Een politieagent uit Schinnen kreeg maandag een eis van 30 maanden celstraf te horen. De 49-jarige man wordt verdacht van ontucht met een 13-jarig meisje.

Beide waren als vrijwilliger actief bij het Jongeren Initiatief Schinnen. Bij de plaatselijke jeugdclub ontstond een vertrouwensband tussen de twee wat uiteindelijk ontaarde in seksueel contact.

De zaak kwam aan het rollen toen het meisje met haar leraar sprak over de relatie met de agent. De school waarschuwde toen de politie en de agent werd meteen op non-actief gezet. Als hij veroordeeld wordt zal hij ook ontslagen worden.

Het JIS organiseerde een informatiebijeenkomst om ongeruste ouders te informeren en gerust te stellen.

De rechter in Maastricht doet over twee weken een uitspraak in deze zaak.