Dodenherdenking in de regio

Op donderdag 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. In Brunssum begint de herdenking op de algemene begraafplaats om 20.00 uur met twee minuten stilte.

Na enkele toespraken worden kransen en bloemen gelegd. Aansluitend is er nog een ceremonie op het Brits militair kerkhof. Leerlingen en scouts uit Brunssum leggen hier bij alle 328 graven bloemen en ook worden 328 kaarsen aangestoken.

Ook in Schinnen worden de oorlogsslachtoffers herdacht. De herdenking vindt plaats bij het gemeentelijk herdenkingsmonument bij het gemeentehuis.

In Onderbanken is de dodenherdenking bij het oorlogsmonument in het plantsoen aan de Beatrixstraat. Gemeentebestuur en Oranjevereniging leggen enkele kransen. De viering wordt ieder jaar opgeluisterd door een muziekvereniging en een koor uit één van de vier dorpskernen van Onderbanken.

Alle drie de herdenkingen worden voorafgegaan door een mis in de parochiekerk.