Strenge veiligheidsmaatregelen woensdag in Brunssum

De viering van 50 jaar Navo-hoofdkwartier en het bezoek van de koning woensdag gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Dat zei burgemeester Luc Winants van Brunssum dinsdag tijdens de raadsvergadering.

De fractie BBB/Lijst Palmen wilde, naar aanleiding van de aanslag deze week in Manchester, weten of absolute veiligheid kan worden gegarandeerd. "We zijn op alles voorbereid om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen", zei burgemeester Luc Winants.

Zo worden in diverse straten in het centrum barrières opgericht zodat ook vrachtwagens er niet door kunnen. Verder wordt de omgeving van het Lindeplein en de Brikke Oave uitgebreid gecontroleerd op mogelijke explosieven.

Tijdens de ceremonie woensdagochtend gaat ook het luchtruim op slot. Zelfs de Awacs-vliegtuigen van de basis in Geilenkirchen blijven aan de grond, laat een woordvoerder van de basis weten. Alleen voor de fly-over aan het einde van de ceremonie is toestemming verleend.

In gemeentehuis wordt een commandocentrum ingericht van waaruit de omgeving met camera's in de gaten wordt gehouden. Luc Winants: "We willen zeker niet toegeven aan de dreiging die er is in de wereld."

Generaal der strijdkrachten Tom Middendorp heeft complimenten uitgesproken over de goede voorbereiding van Brunssum. De hoogste baas van de strijdkrachten is woensdag zelf ook bij de ceremonie, die ook door tal van andere hoogwaardigheidsbekleders wordt bijgewoond.

 


Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016