Tweede hoorziting VCP in gemeentehuis

In de raadzaal van het gemeentehuis in Schinveld is dinsdag opnieuw een hoorzitting over het VCP in Schinveld. Deze tweede hoorzitting over het verkeerscirculatieplan is nodig omdat de gemeente Onderbanken enkele bezwaarmakers was vergeten uit te nodigen voor de eerste zitting eind augustus.

Het gaat nu enkel om bewoners van de Aan de Platz, de Bleekplaats en A ge water. De bijeenkomst is in de raadszaal en begint om 19.00 uur en is openbaar.

In totaal waren ruim 2.200 bezwaren ingediend tegen het plan. Een bezwarencommissie gaf aan dat meer dan 2.000 bezwaren niet-ontvankelijk waren omdat de bezwaarmakers niet gezien kunnen worden als belanghebbende.

Ondanks de tweede hoorzitting verwacht de commissie dat zij voor 1 oktober een advies kan uitbrengen over het plan dat het dorp Schinveld letterlijk in tweëen heeft gedeeld. De actiegroep tegen het VCP heeft al laten weten dat als het nodig is een rechter maar moet oordelen over de wegafsluiting en de omleidingsroutes.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017