Mogelijke link tussen bedreiging en brand

De bedreiging van burgemeester Wil Houben van Voerendaal en de brandstichting op een bedrijventerrein hebben mogelijk met elkaar te maken. De politie denkt dat beide incidenten verband houden met het optreden van de gemeente op het woonwagenkamp.

Dat werd duidelijk in de uitzending van Opsporing Verzocht. Daarin werd middels een reconstructie aandacht gevraagd voor de bedreiging.

Twee loodsen van een autosloperij op industrieterrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal gingen medio maart in vlammen op. Dat was enkele uren voordat ze verkocht zouden worden tijdens een executieveiling van de Belastingdienst.

De gemeente greep in 2016 en 2017 een aantal keren in op het industrieterrein en het aangrenzende woonwagenkamp. Dat had veelal te maken met hennepteelt. Daarom denk de politie dat beide zaken met elkaar te maken hebben.

Het onderzoek naar de bedreiging en brandstichting loopt nog. Er is een beloning van 12.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar de bedreiging van de burgemeester.

Lees ook: - Burgemeester bedreigd met vuurwapen >>