Man die stoffelijk overschot moeder in kist bewaarde voor rechter

Piet van der Molen uit Oirsbeek staat dinsdag voor de rechtbank in Maastricht. Van der Molen kwam in het nieuws omdat hij zijn dode moeder jarenlang in een kist bewaarde in hun woning aan de Berkenstraat.

De politie vond het lichaam in december 2015 bij een doorzoeking in de woning. De vrouw was al geruime tijd niet meer gezien en haar zoon kon geen uitsluitsel geven waar ze gebleven was.

Bij de doorzoeking vond de politie een verdachte kist. Bij onderzoek bleken daarin de stoffelijke resten van zijn moeder te zitten. Die zou al in juli 2013 zijn overleden.

Hoogstwaarschijnlijk is de vrouw een natuurlijke dood gestorven toen haar gezondheid achteruit ging. Om te voorkomen dat Piet van een uitkering moest leven en het huis zou kwijtraken was het de wens van zijn moeder om haar dood stil te houden, verklaarde de zoon na zijn aanhouding.

Omdat hij jarenlang onterecht het pensioen van zijn overleden moeder opstreek, wordt hem ook valsheid in geschrifte en oplichting ten laste gelegd.

Van der Molen werd ook veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur omdat hij zijn katten slecht verzorgde. Daartegen ging hij in hoger beroep.

Lees ook: - Zoon bewaarde lichaam op verzoek van moeder >>

Beelden van het politieonderzoek bij de woning in december 2015: