Geurts ziet goede kansen voor de PvdA

Gedeputeerde Eric Geurts gokt op meer zetels voor zijn partij bij de provinciale verkiezingen volgend jaar. Dat zei de Brunssumse politicus tijdens een bijeenkomst van PvdA Limburg in Gulpen.

Volgens Geurts wil zijn partij zes zetels halen. Nu heeft de PvdA vier zetels in de Provinciale Staten. Landelijk is de PvdA volgens de opiniepeilingen ook weer uit het dal aan het kruipen en daar hoopt Geurts een graantje van mee te kunnen pikken.

Bovendien werd de concept-kandidatenlijst bekend gemaakt. Hierbij staat Geurts, net als vier jaar geleden, op de eerste plaats. De lijsttrekker wordt gevolgd door fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers uit Venlo en Statenlid Aleida Berghorst uit Sittard staat op een derde plaats. De overige twee statenleden Peter van Dijk en Tirza Houben nemen niet meer deel aan de verkiezingen.

Zaterdag wordt tijdens de ledenvergadering van de politieke partij de definitieve kieslijst vastgesteld.