Romboutscollege Brunssum in afgeslankte vorm verder

Het Romboutscollege in Brunssum gaat fors inkrimpen. Volgens directievoorzitter Frank Schings van LVO Parkstad is het niet langer mogelijk de middelbare school op de huidige wijze in stand te houden.

"Duidelijk is dat niet alle Leerlingen hun studie aan het Romboutscollege kunnen afmaken", zegt Schings. De bovenbouw kan wel nog gewoon worden afgemaakt. Voor circa 40 nieuwe leerlingen die van de basisschool komen wacht vanaf volgend schooljaar een nieuw onderwijsconcept op basis van individueel onderwijs in groepsverband. Voor alle andere leerlingen wordt met de ouders en leerkrachten gezocht naar alternatieven bij de drie andere LVO-scholen in de regio.

Samen met provincie en gemeente wordt gezocht naar (maatschappelijke) partners, zodat de school in de toekomst open kan blijven. Voor het personeel heeft de inkrimping minder gevolgen; leraren kunnen ingezet worden op andere locaties van LVO.

Het voortbestaan van de school is al langer punt van discussie. Volgens Schings heeft het Rombouts, net als alle andere scholen in de regio, last van de krimp. Scholen zien fors minder leerlingen instromen, vaak ook omdat gezinnen met kinderen verhuizen naar elders. "In Brunssum is de afgelopen tientallen jaren flink gebouwd, maar dat zien we niet terug in leerlingenaantallen op het Rombouts", zegt Schings.

Directievoorzitter Schings erkent dat er lastige en moeilijke keuzes gemaakt zijn: "Het staat haaks op wat we willen. We zijn niet op aarde om scholen te sluiten maar om goed onderwijs te bieden. Maar het bestaande onderwijsaanbod op het Romboutscollege vasthouden is niet langer mogelijk."

Verantwoordelijk wethouder Math Houben wilde niet reageren op het nieuws.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017