RvS tikt gemeente op de vingers wegens terras

De gemeente Onderbanken moet een nieuwe beslissing nemen over de uitbreiding van het terras van IJscoland in Schinveld. De Raad van State heeft de gemeente een tik op de vingers gegeven.

Volgens de hoogste bestuursrechter is bij de uitbreiding van het terras niet voldoende rekening gehouden met de belangen van de buren. Ook zorgen de klanten vaak voor gevaarlijke situaties omdat ze de stoep zouden blokkeren met fietsen, scootmobielen en dergelijke. Ook worden de muurtjes en de stenen bollen die het terras afschermen van de weg vaak als speeltoestellen gebruikt door kinderen.

De gemeente moet nu een nieuwe beslissing nemen waarbij ervoor gezorgd wordt dat er maatregelen genomen worden waardoor fietsen niet meer tegen de gevel van andere panden geplaatst worden. Ook moet bekeken worden hoe het vastlopen van het verkeer nabij het terras kan worden voorkomen.

Kijk hier naar de volledige uitspraak van Raad van State>>

 


 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016