Plan voor film over Bokkenrijders

Filmmakers Paul Haans en Guido Franken gaan een korte film over de Bokkenrijders maken. Volgens de Limburgse kranten zijn ze een crowdfundingactie gestart om geld in te zamelen.

De 10 minuten durende film gaat circa 80.000 euro kosten. Naast een subsidie van 20.000 euro van de provincie en een aanvraag voor 10.000 euro bij de gemeente Schinnen proberen de filmmakers zelf de resterende 20.000 euro binnen te halen.

Volgens Franken is het maken van een historische film veel complexer en daardoor duurder dan een film die zich in deze tijd afspeelt. Het staat in ieder geval vast dat toneelvereniging Voor 't Voetlicht uit Puth figuranten voor de film levert.

In de film Voor Galg en Rad gaat het over een zoon die zijn vader nog eenmaal wil spreken voordat deze als kapitein van de roversbende wordt veroordeeld tot de doodstraf.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2016