Roda JC verliest bij SC Heerenveen

Roda JC heeft zaterdagavond met 3-0 verloren bij Heerenveen. Het team van Anastasiou moest in de tweede helft de wedstrijd met 10 man voltooien.

In de eerste minuten dreigde Roda al op achterstand te komen maar doelman Benjamin van Leer was de reddende engel door een vrije trap te stoppen. Van Leer had ook geluk in de 30e minuut toen scheidsrechter Mulder niet zag dat de keeper de bal net buiten het strafschopgebied in zijn handen pakte.

De Friezen kregen vanaf de 54e minuut nog meer de overhand toen El Makrini met rood van het veld werd gestuurd. Niet veel later kwam Heerenveen op voorsprong. Roda dreigde gelijk te komen, maar een doelpunt van de ingevallen Papazoglou werd afgekeurd vanwege een overtreding. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Heerenveen nog twee keer.